Световните лидери скърбят след смъртта на Кофи Анан.  Руският президент Владимир

...
Световните лидери скърбят след смъртта на Кофи Анан.  Руският президент Владимир
Коментари Харесай

Световните лидери скърбят за Кофи Анан

Световните водачи скърбят след гибелта на Кофи Анан.  Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна депеша до настоящия общоприет секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, написа Inews. 

" Кофи Анан направи доста за реализиране на задачите и дилемите на Организация на обединените нации и за подсилване на нейната централна роля в международните каузи ", написа Путин и акцентира какъв брой важен е бил приносът на Анан за урегулиране на редица районни спорове. 

" Аз чудесно общувах с Кофи Анан и откровено се възхищавах от мъдростта и мъжеството му, от неговата дарба да взема уравновесени решения в най-сложни и сериозни обстановки ", прибавя Путин. 

Бившият английски министър председател Тони Блеър написа в Twitter, че е шокиран от новината за гибелта на Анан и го дефинира като " същински общественик ". По времето, когато беше отпред на Организация на обединените нации, той влезе в несъгласие с Блеър по отношение на нашествието в Ирак през 2003-та година и назова " нелегално " нахлуването на американските и английските сили в близкоизточната страна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР